Bilrekond

, , Kommentarer inaktiverade för Bilrekond

Är du en bilfantast och vill få lite tips och råd hur du gör bilrekond på din bil, håller den fräsch och slitstark, då är du på helt rätt sida.

Bilrekond är bilens skönhetsvård och det innebär att den rengörs både in- och utvändigt och kan avslutas med vaxning och polering av billacken. Du kanske har tröttnat på bilen och funderar på att sälja den, för att den ser så ofräsch och sliten ut. Låt den gå igenom en bilrekond. Det kanske är det som behövs för att du ska behålla bilen ett tag till. Ett bilköp lockar alltid som värst när man ser nya eller begagnade bilar som är rena och välbehållna. Då är bilrekond lösningen som ger det där lilla extra lyftet.

Vad kan ingå vid en bilrekond?

Inuti bilen har du ytor som ofta utsätts för slitage och smuts. Dammsugning tar bort grus och mindre partiklar. Golvmattorna tas ut och rengörs innan de läggs tillbaka. Textil såsom på bilsäten kan våtrengöras. Det finns flera andra ytor som ska rengöras, till exempel vid växelspaken, instrumentbrädan och insidan av dörrarna och som kan ha så skilda material som vinyl, plast och läder. Med särskilt anpassade rengöringsmedel tas fläckar och smuts bort. Bilrutorna rengörs även invändigt. Om bilen luktar illa finns rengöring som tar bort lukten från till exempel djur och vätskespill.

Bilens utsida utsätts för väder och vind. Solsken kan matta ytan liksom att bilkörning på hårt trafikerade gator gör att bilen snabbt ser smutsig och sliten ut. Vägsalt kan få bilen att rosta snabbare och flygrost kan skada lacken. Olika typer av beläggning såsom tjära kan göra bilen svårtvättad. Det första som görs vid en rengöring är att genom en biltvätt tillsammans med avfettning avlägsna smuts och partiklar. Därefter kanske det krävs en clayning innan bilen poleras för att ta hand om repor och skråmor som uppkommit i trafiken och vid vissa typer av automattvättar. Fälgar, underrede, motor, och bilrutor rengörs. Sen läggs en vaxförsegling eller något annat lackskydd på som får bilen att skina. Som du ser är det inte så svårt och du kan läsa mer om bilrekond här på sidan.