Små knep vid bilförsäljning

, , Kommentarer inaktiverade för Små knep vid bilförsäljning

När du säljer din bil så är en av de mest avgörande punkterna för en lyckad försäljning att bilen ser välvårdad ut och luktar fräscht. Vem vill ärva någons annans instängda unkna lukter?

En ren bil är A och O. Bilen ska skina. Du har väl sett bilarna på en bilfirma? De har inte en skråma, inte en endaste smutspartikel, här har bilen blivit rekonditionerad och fått uppstå i sin forna glans. Så se till att göra en rejäl rengöring invändigt som tar hand om smutsiga säkerhetsbälten med glasspår. Bilsätena ska tvättas och allt som en gång har ramlat ner mellan sätena hamnar i sopkorgen. Fräscha upp instrumentbrädan, andra ytor med vinyl och plast, så att de skiner nästan som nya. Lämna inte grus och smuts på bilmattor utan plocka ur dem och tvätta av dem. Glöm inte att dammsuga bagageutrymmet.

Bilens utsida är hårt ansatt av väder och vind och det första som bilköparen ser. Om du inte vill lämna in den för rekonditionering så gör ren fälgarna från bromsdamm samt underredet från vägsalter och vägsmuts. En titt under motorhuven är något du kan räkna med att köparen är intresserad av vid köp av en bil. På en bilrekond rengörs bilmotorn innan en försäljning, så det kan vara en investering om det är mycket smutsigt. Billacken har ibland små skråmor som förstör helhetsintrycket. Efter biltvätt och avfettning satsa på en polering av bilen, vilket tar hand om mindre repor. Vill du lägga lite extra tid så finns i dag coating och vax som snabbt kan appliceras och som får bilen att glänsa.

Några fler tips är att se till att bilen är rätt utrustad, det ger ett seriöst intryck. Varningstriangel ska finnas i bagageluckan. Lyser alla glödlampor och är de korrekt inställda? Kolla att manualen finns i handskfacket samt att även papper på reparationer och besiktningsprotokoll hänger med i handboken. Kunden vet att de köper en begagnad bil och det är bättre att du är ärlig med bilens defekter. Om du döljer felen kan det bli surt efteråt när köparen kanske vill häva köpet för att de hittat något fel du inte nämnt. Begagnat är begagna,t men det kan säljas på olika vis. Glöm inte att nämna om du skickar med några tillbehör, såsom takräcke, bilstereo och vinterdäck. Det är plus i kanten.