Tvätta och polera din motorcykel som ett proffs

, , Kommentarer inaktiverade för Tvätta och polera din motorcykel som ett proffs

Att tvätta och polera din motorcykel regelbundet är inte bara ett sätt att hålla den i toppskick, utan också ett sätt att visa upp den på bästa möjliga sätt. Genom att följa några enkla steg kan du få din motorcykel att se ut som ny igen. Här är några tips för att tvätta och polera din motorcykel som ett proffs.

Förberedelser

Innan du börjar tvätta och polera din motorcykel är det viktigt att du har allt du behöver till hands. Se till att du har en tvättborste, en svamp, en hink med ljummet vatten, ett rengöringsmedel och en handduk. Du behöver också en polerduk, polermedel och krompolish.

Tvätta motorcykeln

Börja med att blötlägga motorcykeln med vatten för att lösa upp smuts. Applicera sedan rengöringsmedlet på motorcykeln och använd en tvättborste eller svamp för att rengöra den noggrant. Se till att du rengör alla områden, inklusive hjulen, kromdetaljer och avgassystemet. Skölj sedan av motorcykeln med vatten och torka av den med en handduk.

Torka av motorcykeln

Efter att du har tvättat motorcykeln är det viktigt att torka av den ordentligt. Använd en handduk för att torka av alla ytor på motorcykeln. Se till att du torkar av alla kromdetaljer och avgassystemet för att undvika vattenfläckar.

Polera motorcykeln

När motorcykeln är torr är det dags att börja polera den. Applicera en liten mängd polermedel på en polerduk och arbeta in det på motorcykeln med cirkulära rörelser. Se till att du täcker alla ytor, inklusive kromdetaljer och avgassystemet. Efter att du har polerat hela motorcykeln, använd en ren polerduk för att torka bort eventuellt överskott av polermedel.

Polera kromdetaljer

För att få kromdetaljerna på din motorcykel att se ut som nya igen behöver du använda krompolish. Applicera en liten mängd polish på en polerduk och arbeta in det på kromdetaljerna med cirkulära rörelser. Torka sedan av kromdetaljerna med en ren polerduk för att ta bort eventuellt överskott av polish.

Polera lacken

För att få lacken på din motorcykel att glänsa behöver du använda en högkvalitativ bilvax. Applicera en liten mängd vax på en polerduk och arbeta in det på lacken med cirkulära rörelser. Torka sedan av lacken med en ren polerduk för att ta bort eventuellt överskott av vax.

Avslutande tips

När du har tvättat och polerat din motorcykel är det viktigt att du tar hand om den för att hålla den i toppskick. Förvara den på en torr plats och undvik att utsätta den för regn och fukt. Se också till att du tvättar och polerar den regelbundet för att hålla den i bästa möjliga skick.